način života

Rio de Janeiro je postao međunarodni pionir u svojoj predanosti vježbanje, zdravlje i mentalnu dobrobit.


I LOVE RIO otkriva fitness režima, rekreacije, savjete i tehnike, od Carioca jogging za unutarnju i vanjsku teretane, joge, meditacije i najnovije prehrambene savjete i trendove. Toplice, vježbe, dodataka i osobna njega su istraženi, donosi stanovnicima i posjetiteljima sječivo uvid u to kako njegovati i razvijati tijelo i um.


Rio de Janeiro fotografije

Zdravlje, otvoreni dnevni i socijalizacije


Život u Rio de Janeiru je raznolik kao prirode koja blagoslivlja grad i kao širok kao kulturi koja ga obogaćuje.

Postoji preko 160 susjedstvu u gradu, svaka sa svojim vlastitim zemljopisnim i urbanim obilježjima, oblikovanje lifestyle cariocas u skladu s tim - a neke općine su dom spektakularnim plažama, ostali dijelovi grada imaju Atlantic prašumu, orijentir arhitekture ili raskošnim gradskim parkovima biti ponosni.

Planine, plaže, šume i jezera plesti s raznolikost i tradicije praćenje natrag autohtonih naroda i prostire široko prihvatiti Afrike i europsku baštinu, čime cariocas uživati u gradu na tisuću načina.


Iza svjetski poznatom slikom položi-nazad i opušteno vanjski stil života, Carioca dnevni uključuje niz drugih aspekata zaronjen duboko u tradicionalnim kulturnim korijenima stanovništva, i sve širi i razvija s globalizacijom grada i od Brazil.


Rio de Janeiro je divno niz prirodnih krajolika i ugodno topla klima, kao i duboko socijalne prirode, mame stanovnike da provode vrijeme na otvorenom i uživajte u ljepoti grada i ugodnom društvu drugih - izjavu jedinstvenom društvenosti i korisnici cariocas.

Zajedničko svim djelatnostima, jasan naglasak na socijalizaciju i pravi užitak života i zahvalnost za svim njegovim aspektima, s određenom sklonošću za vani.

Slijedom svega veliki grad ima za ponuditi, lifestyle u Rio de Janeiru uključuje zavidan mješavinu aktivnosti na otvorenom, zdrav život, neformalno i improvizirane društvenim okupljanjima, sportsku praksu i šarmantne zabave, kao što su ribolov i zmaj leti.

U uvažavanje angažmana stanovništva sa njihovom prirodnom okruženju i sklonošću za druženje, Vlada je podržala i pojačan fitness prakse diljem grada kroz događanja, natjecanja i stvaranje rekreativnih prostora i resursa.

Nekoliko privatnih poduzeća također tražiti da se razonoditi na aktivnom i vanjsku prirodu stanovnika i doprinose nudeći nastavu i aktivnosti za poboljšanje kondicije i poboljšati vještine, držeći korak s najnovijim svjetskim trendovima, dok dajući mu Carioca zavrtiti.


Priroda izravno utječe način života u Rio de Janeiru - Impresivan dio gradskog stanovništva je strastveni o interakciji s njihovom prirodnom okruženju: jedinstveni asortiman urbanim plažama, moru strani lagune, prirodnim parkovima, vrtovima, šumama i krševite planine.


Topla klima čini Sport i fitness rekreacija sve više povjerenja i na svakom parku i plaže može se naći čete cariocas trčanje, biciklizam, vježbanje i bavljenje sportom.

Stanovnici i posjetitelji grada redovito izlete u brda koje obogaćuju velike metropole parkove kao što su "Parque da Tijuca" ili "Parque da Pedra Branca ', remećenje kroz šumu i do stijena uživati senzacionalne pogled na grad oko a ispod.

Duge vožnje bicikle uzimaju oko nekoliko metropolitanskih lagunama kao što je poznati 'Lagoa Rodrigo de Freitas "ili uz desetke plaža, a plivači, mornari i surferi naseliti dvije uvale i oceanske vode.

Ribar crta većina obalnih proteže i nogomet, odbojku i fitness vježbe se provode na pješčanim proteže u toplim otvorenom.

Počevši od izlaska sunca i dalje dobro nakon zalaska sunca, sve glavne plaže u gradu su dom naroda vježbanje ili prikupljanja u timovima za igru i vježbu - koliko starije uživati u ranim jutarnjim satima dana, mnogi poslije škole organizacije uče nogomet i odbojka na djecu svih uzrasta.

Pozdravljajući sport i vježbe iz mnogih dijelova svijeta, joga danas naširoko smatra jednim od najvažnijih hranjivih aktivnosti za tijelo i um i popularne klase mogu se naći na teretane, plaža i parkova širom Rio - Svojom kombinacijom kvalificiranih fizičkih manevara i mirno meditacija sada se prakticira čak i na plutajuće stojeći surf daske okružen vodom.

Duboku povezanost s prirodom, zdravlje i željom da u potpunosti uživati u životu to napravio tako da mnogi rade putnike doći do svojih ureda mjestima u sportske odjeće, koji uključuje rad-out u svoje dnevne rutine i stvaranje najbolje iz nužnosti.

Tipično, mnogi radnici napuste svoje formalne attires na svom radnom mjestu, tako da nema vremena izgubiti i outdoor aktivnosti mogu uživati na putu do i nakon posla.

Toplo vrijeme označava vanjski društvene djelatnosti - Cariocas obično okupljaju na otvorenom, na trgovima, barovima, parkovima i plažama, što ih čini jedinstveno otvoren za nove ljude i mjesta, može li to biti za kulturne i sportske događaje, ili za karakteristične tjedan-end roštilj dijelu većina Carioca obitelji.

Ovaj afinitet s otvorenom je dojila snažnu svijest o vremenu - mnogi cariocas su mogli predvidjeti s impresivnom preciznošću, ako se oblaci i kiša približava.


Lifestyle i kulturne prakse razvio i spojene u jedan drugoga i od povezanosti s prirodom i baštine - učinak se može vidjeti u najrazličitije načine, u aktivnostima u rasponu od rekreacijskog ribolova i vježbanje glazbe užitak i umjetničkih proslave.


Baština je oblikovan kako povijest grada i način njegovi stanovnici uživati u njoj - glazba je integriran u mnogim aspektima gradskog života, postaju dio vjerskih svečanosti, grad pod pokroviteljstvom koncerata i live nastupima koliko slučajni dana na plaži preko bum -box na pijesku.

Svježa hrana je bitan dio lokalnog načina života - šarmantan i dugogodišnji značajka tjednika Carioca rutinu je za kupovinu namirnica u lokalnom sajmu, gdje kupci povezati izravno s plodove svoje zemlje.

Svaki četvrti ima najmanje jednu tjedno voća i povrća na tržištu, gdje kupci ležerno ići zajedno prolaze odabirom same najfinije sastojke po razumnim cijenama, degustacija ukusnih uzorke i razgovor veselo s drugim mještanima i trgovaca.

Svakodnevne aktivnosti i prakse također su određena i pod utjecajem karakterističnim Carioca sinkretizma - Neki zabave datiraju ranim autohtonih civilizacija, dok druge aktivnosti, navike i hranu potječu iz europskih doseljenika i afro-brazilske populacije.

Ribolov zajednice su postojali od prije portugalske kolonizacije Brazila, dok je važno borilačka umjetnost "Capoeira" i mnogih duhovnih usmjerenje imaju svoje porijeklo u afričkim tradicijama.

Slično tome, Rio de Janeiro ima veliko bogatstvo tradicionalne nacionalne kuhinje s korijenima u različitim kulturnim pozadinama.


Vlada je aktivno uključena u olakšavanju cariocas 'snažan odnos s okolinom, te u osiguravanju da kulturna baština sačuvana - obje edukativne kampanje i moderna infrastruktura su dio napora usmjerenih na poboljšanje i poticanje zdravog načina života.


U posljednjih nekoliko godina, javne institucije su provedene kreativni razne programe za podizanje svijesti, motivaciju za promicanje zdravog načina života i pozitivne izbore.

Kao stil života je rezultat mnogih faktora, uključujući suglasno zdrave potrošnje hrane, nacionalna vlada objavila niz prehrambenim smjernicama, nudeći kadulje savjet o tome što jesti, najbolji način za pripremu jela, a kako najbolje uživati.

Smjernice zagovaraju korištenje prirodnih sastojaka, izbjegavanje industrijsku preradu i uzgoj zajedničkom kulinarske kulture, gdje obitelji kupiti, kuhati i uživati u hrani zajedno - Ovaj inovativni pristup neraskidivo vezan života s prehrane i zdravog života, a kamen temeljac Carioca način života.

Rio de Janeiro je državna vlada rutinski sponzori reklamne kampanje, kao i razne besplatne otvorenom dvoranama i širokog razmjera natjecanja i aktivnosti diljem grada, s naglaskom na širok spektar predivnih prirodnih prostora i umjetnih struktura slobodno dostupnih svim cariocas.

Impresivan gradske biciklističke staze su izgrađene, kao i novi skate parkovi, demokratizirati pristup javnim prostorima i promovirati različite fitness aktivnosti - većinu plažama Rio de Janeiro su opremljeni malim dvorane slobodne za korištenje, a mnogi kvartovi diljem grada su dom za javne i modernim otvorenim dvorane za starije osobe.

Dodavanje u grad pod pokroviteljstvom biciklističkih staza, privatna poduzeća su na raspolaganju javni bicikli koji se mogu iznajmiti i iskrcali se vrlo lako preko Rio de Janeiru, dodatno promovira aktivan stil života i demokratizaciju prostora.

Broj nezavisnih poduzeća nude nastavu i grupne aktivnosti, svjesna želja cariocas 'da se uključe sa svojom okolinom i podijeliti svoja iskustva s drugima.

Ples, glazba, kuhanje, borilačke vještine i surfanje lekcija djelovati kao način kuckanje u bogatoj i živoj povijesti i dodavanje osobnih repertoara.

Blistav gradske prirodne ponuda, zajedno sa svojim stalnim priljevom prakse iz cijeloga svijeta, stvorili su bogatu tapiseriju kulturne tradicije i identiteta; dopuštajući široku paletu Carioca stil života koji, dok naizgled različiti, svi slave ljubav za život i važnost drugih.